Bas Donkers

06-34616733

‘Je hoort dagjesmensen op de Brink tegen elkaar zeggen: ‘wat een heerlijke stad is dit!’ Steeds meer mensen ontdekken wat wij allang weten; in onze gemeente wil je wonen, werken en ondernemen. De combinatie van een oude stad, de nabijheid van rust, ruimte en natuur en dorpen en wijken met een echt eigen karakter is uniek. 
 
Ik zie het als onze taak om Deventer nog fijner te maken. Door te investeren in veiligheid, wonen en ons te beschermen tegen de komst van windmolens en datacenters. Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt om het maximale uit het leven te halen. Dat werken loont en dat je in slechte tijden kunt terugvallen op de overheid. 
 
Vrijheid en verantwoordelijkheid horen hand in hand te gaan. Ook in Deventer. De gemeente kan veel, maar jij bent zelf als eerste aan zet. Daar past een gemeente bij die zijn inwoners serieus neemt. Jou zo vroeg mogelijk betrekt bij plannen. Je de ruimte geeft om je leven te leiden zoals jij dat wilt. Je niet te belemmeren met regeltjes en bureaucratie. Kortom, ik sta voor een gemeente Deventer die er voor jou is en voor jou werkt.
 
Deventer staat er goed voor. Maar we moeten nu absoluut niet verslappen. We moeten ambitieus zijn, besluiten durven nemen. Niet alleen voor het Deventer van nu. Maar juist ook voor het Deventer van morgen. Starters maken zich zorgen over hun toekomst. We moeten daarom investeren in betaalbare woningen, in de leefbaarheid van wijken en in de voorzieningen in de dorpen. Het gaat goed, maar Deventer en zijn inwoners verdienen beter.’
 
Bas Donkers (1992) is geboren in Nijmegen en verhuisde voor zijn studie naar Deventer. Hij werd direct verliefd op onze stad en op Robin, met wie hij samenwoont op de Zandweerd. Momenteel combineert Bas zijn werk met een master Sociale Planologie. Hij vindt het leuk om te koken, te fietsen en te borrelen met vrienden en familie. Inmiddels is Bas bevangen door het rood-gele virus en is fanatiek Go Ahead-supporter.