Stoppen met krampachtige visies op de binnenstad

De VVD wil stoppen met krampachtige visies op de binnenstad. Daar zijn er wel genoeg van. In straten als de Nieuwstraat zou het normaal moeten zijn dat wonen, werken, winkelen en recreëren gecombineerd worden. Alleen op die manier houden we Deventer vitaal.

We houden daarbij rekening met het unieke historische karakter van Deventer, dat niet voor niets zeer woord gewaardeerd door zowel bewoners als bezoekers. We willen zuiniger omgaan met ontwikkelingen in de binnenstad. Er zijn te veel besluiten genomen die afbreuk doen aan de beleving. Nieuwbouw moet in schaal en materiaal passen bij het karakter van de stad.

Een voorbeeld van een niet passende toevoeging is het plan om het Grote Kerkhof op te hogen tot een stadspodium. De VVD is hier fel tegenstander van. De Welle is ook onderdeel van de historische binnenstad. Mits de bereikbaarheid via andere routes wordt verbeterd, kan de Welle verkeersluw worden. Meer groen en andere investeringen zijn nodig om het klimaat als verblijfsgebied te verbeteren. Het groene en rustige karakter van De Worp en de uiterwaarden blijft intact. De VVD wil verdere verrommeling en aantasting van dit gebied voorkomen.