Weer uitstel De Viking, nieuwe twijfels over bouwproject

De Stentor meldt vandaag dat de procedure die de aanleg van een luchtbehandelingsinstallatie op het dak van De Viking mogelijk moet maken tijdelijk is stopgezet. Zal dit opnieuw leiden tot hogere kosten en vertraging van het geplaagde project?

Normaal gesproken is een dergelijke vergunning er binnen acht weken rond, zegt VVD-raadslid en kandidaat voor de gemeenteraad Lars Wuijster: ‘Beslissen of iets wel of niet kan is een simpele ja, nee-vraag. Volgens het bestemmingsplan kan de installatie niet op het dak. Daarmee heeft De Viking opnieuw een groot probleem, want in het gebouw is er geen plek voor. Ook in de bestaande bouwvergunningen is de situatie anders aangevraagd dus mogelijk moet ook die procedure opnieuw.


Het is volgens Wuijster bizar dat de procedure nu wordt stopgezet: ‘De aanvraag is vorig jaar al gedaan, er had allang een beslissing kunnen zijn. De vertraging is al enorm en daar komt nu met een beetje pech nog eens een jaar onzekerheid bij, als het bestemmingsplan moet worden gewijzigd. De raad heeft ook nog eens ruim drie ton uitgetrokken voor een oplossing, terwijl allang duidelijk was dat die er niet gaat komen. Zo worden we steeds verder het moeras ingetrokken, op basis van halve informatie. Je merkt overal dat de twijfel toeneemt, zeker ook omdat er steeds meer extra geld naartoe moet. Dat houdt natuurlijk een keer op.’