VVD Deventer niet blij met Happy Life

Een online spel dat kinderen in Deventer in beweging zou moeten krijgen. Dat klinkt als een goed idee. Als dat echter een half miljoen heeft gekost en niet meer dan een handvol kinderen heeft aangezet tot sport en spel, is sprake van een miskleun. VVD-fractieleden Sjors Maatman en Roderic Rosenkamp stelden schriftelijke vragen.

'De provincie Overijssel is weliswaar financier van dit project, maar de gemeente en Sportbedrijf Deventer hebben in de uitvoering een grote rol gespeeld', licht Maatman toe. 'Het is voor ons een groot vraagteken waarom niet veel eerder is gekozen om dit project stop te zetten. De animo voor het spel was vanaf dag één ver te zoeken. Voor dit geld hadden heel veel andere mooie dingen op het gebied van sportstimulering kunnen doen'. 

Inmiddels is Sportbedrijf Deventer gestopt met het project 'Happy Life'. Een online-game die gebruikt is om kinderen in beweging te krijgen. Het project bleek allesbehalve effectief en had slechts enkele deelnemers. Wel heeft het project ongeveer 500.000 euro gekost. Daarnaast heeft Sportbedrijf Deventer vier jaar aan het project gewerkt. Sportbedrijf Deventer is de uitvoeringsorganisatie van de gemeente Deventer als het gaat om sportstimulering.

'Op zich is het prima als je naar nieuwe ideeën kijkt om kinderen en jongeren aan te zetten tot een gezonde leeftstijl', vult raadslid Roderic Rosenkamp aan. 'Maar iedereen met een greintje gezond verstand had kunnen zien dat dit tot mislukken gedoemd was. We willen heel graag weten welke risico's de gemeente en het Sportbedrijf lopen. De provincie kan immers het totale subsidiebedrag terugvorderen.'