Bas Donkers lijsttrekker voor VVD Deventer

Bas Donkers (29) voert de lijst aan van VVD Deventer tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. De leden van de VVD kozen Donkers unaniem tot lijsttrekker. ‘Bas brengt nieuw elan, is toekomstgericht en wil vooruit. Hij is de aangewezen persoon om onze liberale dromen waar te maken’, zegt partijvoorzitter Babette Mulders.

‘Ik ben zeer vereerd met het vertrouwen van onze leden. Bij de Tweede Kamerverkiezingen was de VVD de grootste partij in Deventer. Mijn ambitie is om dit bij gemeenteraadsverkiezingen in maart te herhalen. We hebben een ambitieus programma, een geweldig team en willen na 8 jaar oppositie heel graag een coalitie leiden’, zegt Donkers. 

‘Dat moet ook omdat we als Deventer voor een aantal grote uitdagingen staan. Wonen is daarvan misschien wel de belangrijkste. Wat voor gemeente willen we straks zijn? Om die vraag draait het. Dan heb je het ook over bereikbaarheid, werkgelegenheid en de voorzieningen in de stad, wijken en dorpen. We blijven ons natuurlijk inzetten voor echte VVD-onderwerpen als veiligheid, lage lasten en een betrouwbare overheid. We willen een Deventer waar iedereen mag zijn wie hij is en waar iedereen volop kansen krijgt het maximale uit het leven te halen.’

Donkers zit sinds 2018 in de gemeenteraad van Deventer. Hij is woordvoerder op onderwerpen als wonen, afval en cultuur. In januari van dit jaar werd hij gekozen tot plaatsvervangend voorzitter van de raad. Donkers heeft ervaring als adviseur van lokale overheden en momenteel volgt hij een master sociale planologie. Hij woont op de Zandweerd met zijn vriendin Robin. Vrije tijd brengt hij door op de racefiets of op de tribune bij Go Ahead Eagles.

Scheidend fractievoorzitter Daaf Ledeboer is blij met de verkiezing van Donkers. ‘Bas is een snelle denker en heeft de gave dat mensen graag naar hem luisteren. Hij is jong, maar in politieke zin door de wol geverfd. Analytisch, oplossingsgericht en een verbinder. Ik vind Bas een geweldig talent en ben vol vertrouwen dat hij zijn belofte waarmaakt de komende vier jaar.'