Zet Zandweerd niet in de kou

De fractie van VVD Deventer maakt zich grote zorgen over de problemen met het warmtenet in de wijk Zandweerd. Nu de aanbesteding ervan is mislukt, dreigen honderden huishouden de dupe te worden. Het warmtenet zou woningen verwarmen met de restwarmte van de rioolwaterzuivering.

 

Fractievoorzitter Bas Donkers licht toe: ‘Dat we samen op zoek gaan naar duurzame alternatieven voor aardgas is logisch. De oorlog in Oekraïne onderstreept dat belang. Het is goed dat we experimenteren met innovatieve en schone manieren om onze huizen te verwarmen. Maar dat mag niet leiden tot hogere kosten voor de bewoners van Zandweerd of buitensporige kostenoverschrijdingen voor de gemeente.’

 

‘Terecht maken bewoners zich zorgen’, zegt Donkers, ‘want zij zijn straks afhankelijk van het warmtenet. Het is daarom belangrijk dat de gemeente hen op korte termijn perspectief biedt. Er moet een realistisch en uitvoerbaar plan komen voor de warmtevoorziening in Zandweerd. Daar is de wethouder verantwoordelijk voor. Als VVD agenderen we daarom dit onderwerp en verwachten we snel actie van het College zodat inwoners weten waar ze aan toe zijn.