VVD: Laat Keizerslanden niet in de steek

Nu de geplande uitbreiding van Winkelcentrum Keizerslanden definitief van de baan is, blijft de wijk achter met een groot probleem. De plek van de gesloopte Roelandflat ligt braak en is een ontsierende en onveilige plek. Onderhoud en verbeteringen aan het winkelcentrum, parkeerterrein en omliggende wegen, fiets- en voetpaden zijn met het oog op de uitbreiding uitgesteld. De VVD Deventer maakt zich ernstig zorgen: laat Keizerslanden niet in de steek.

Eigenaar NSI, Woonbedrijf Ieder1 en Gemeente Deventer dragen verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie. Ze zijn wat de VVD betreft ook verantwoordelijk voor een oplossing. Die oplossing hoeft niet miljoenen te kosten en kan ook nog eens snel uitgevoerd worden. De VVD verwacht een actieve rol van het College om in overleg te gaan met alle betrokkenen en snel aan de slag te gaan.

De infrastructuur rond het winkelcentrum moet worden verbeterd en de parkeerplaatsen moeten worden opgeknapt. De inrichting van het winkelcentrum zelf verdient een flinke impuls. Met name de bestrating, verlichting en het schilderwerk zijn echt aan onderhoud toe. Meer controle, toezicht of camerabewaking is eveneens gewenst, want overlast, vooral in de avonduren, neemt toe. Zodoende verbeteren veiligheid en bereikbaarheid en wordt het winkelcentrum versterkt.

Blijft over het braakliggende terrein van de Roelandflat. Het lijkt de VVD een goede zaak de buurtbewoners te laten beslissen wat er met het terrein moet gebeuren. Tegen relatief lage kosten en op korte termijn kan het terrein worden ingericht tot park, hondengebied, (natuurlijke) speelplek, buurttuin of combinaties daarvan. Glashelder is dat het gebied nu zwaar verwaarloosd, onveilig en ontsierend is.

De VVD vindt dat er op kortst mogelijke termijn actie moet worden ondernomen door de betrokken partijen. De afgelopen jaren is veel geduld gevraagd van bewoners en ondernemers. Geduld dat is ‘beloond’ met toenemende overlast, achterstallig onderhoud en loze beloftes. Ook loze beloftes maken echter schuld. Inmiddels heeft de VVD schriftelijk vragen gesteld over de ontstane situatie en oplossingsrichtingen.