Linderveld: VVD vraagt duidelijkheid over projectontwikkelaar

In De Koerkamp In Lettele werd aan een overvolle zaal het plan gepresenteerd voor een Afrikaans recreatie- en dierenpark op Linderveld.  Het college en ontwikkelaar Dormio schetsten een scenario waarin een bungalowpark wordt gecombineerd met een wildbeleving.

‘Dit concept bestaat nog niet in Europa, het is nieuw en er moet nog veel onderzocht worden’, aldus de directeur van Dormio.

‘Dit plan biedt kansen,’ aldus Wethouder Robin Hartogh Heys. ‘Het biedt werkgelegenheid en kan zorgen voor meer toeristen.’

Dit is het vierde of vijfde plan voor Linderveld. De VVD heeft in het verleden bij ieder plan een zorgvuldige afweging gemaakt van voor- en nadelen.

Net als veel bezoekers van de Koerkamp kijkt de VVD in eerste instantie naar de financiële haalbaarheid en realiteitszin. Daarvoor zijn een helder plan en vertrouwen in de ontwikkelende partijen uitgangspunt.

‘Met verbazing heb ik het idee voorstel gelezen’, zegt VVD-raadslid Lars Wuijster. ‘Dat een ondernemer onderzoekt of iets haalbaar is vinden wij prima. Van inwoners van de gemeente Deventer krijgen we echter verontrustende berichten over de financiële situatie van Dormio.’

Naar aanleiding daarvan heeft de VVD vragen gesteld aan het college:

 - Klopt de hierboven geschetste financiële situatie? 

- Zo ja, waarom is er dan vertrouwen in deze partij?

- Zo nee, hoe zit is de financiële situatie van deze partij dan wel?