Opvallende zaken in dunne zomerrapportage

In de zomerrapportage meldt het college van b&w dat alles op schema ligt, met weinig afwijkingen in budgetten en prestaties, en een positieve uitkomst van 78.000 euro. Tot zover niets aan de hand. Toch ziet VVD-gemeenteraadslid Lars Wuijster een paar opvallende zaken.

Het overheersende beeld lijkt dat de gemeente verliezen repareert door investeringen in de toekomst uit te stellen, zoals het opknappen van diverse wegen en minder uit te geven aan de  aanpak van de riolering.

De inwoners van Deventer zullen dit niet direct in de gaten hebben, maar als je het een tijdje vol houdt gaan we het zeker merken. Zie bijvoorbeeld sporthal de Uutvlog in Bathmen, waar ineens een half miljoen nodig is voor groot onderhoud. Dat geld wordt dan maar uit de reserve gehaald.

Humor zit er ook in. Hogere energielasten van de SAB, je moet er maar opkomen. Ik kan met niet herinneren deze winter zo streng was. Vanaf juli was de temperatuur gemiddeld 4 graden hoger dan normaal volgens het KNMI.

Als met al een verhaal van plussen en minnen, maar voldoende. De VVD kan instemmen met de zomerrapportage. We volgen het op de voet en hopen dat de najaarsrapportage net zo dun is.