DRTV moet zich bij zoeken partners op Salland richten

De VVD vindt dat DRTV zich bij het zoeken naar een samenwerkingspartner moet richten op Salland in plaats van de Stedendriehoek.

We realiseren ons dat de organisatie onder druk staat en de budgetten steeds krapper worden. Om te overleven zullen meer inkomsten nodig zijn, en een verhoging van de kwaliteit van de uitzendingen.

Samenwerking met andere omroepen ligt voor de hand. Helaas melde de regionale omroep in Olst-Wijhe al eerder dat ze samenwerking met DRTV niet zien zitten. Het onderzoeken van de mogelijkheden tot samenwerking met de lokale omroepen van Zutphen en Apeldoorn zou een logische vervolg zijn. De VVD is hier echter geen voorstander van. We hebben geen behoefte aan een derde omroep naast RTV Oost en TV Gelderland. Inwoners van Deventer zitten niet te wachten op lokaal nieuws uit Zutphen en Apeldoorn. Deze vorm van samenwerken zal leiden tot een verdere verschraling van nieuws over Deventer.

Binnen Salland zijn veel organisaties actief met media, zowel gesubsidieerd als commercieel. We roepen DRTV op om met hernieuwde inspanning nadrukkelijk Sallandse partners te zoeken.