Gemeente zet horeca in kwade reuk

De horeca is de gastheer van Deventer en zorgt bovendien voor veel werkgelegenheid. Helaas denkt de gemeente daar anders over. Ondernemers worden geplukt en in een kwade reuk gezet. Letterlijk.

Het overkwam café Kupu-kupu aan de Brink, de huiskamer van Deventer. Pal naast het terras werd in het kader van Diftar een afvalcontainer geïnstalleerd. Het gevolg: zogauw de temperaturen omhoog gingen woei een vieze lucht over het terras en bleven de klanten weg.

Saillant detail: tijdens de kermis kon de container wel worden weggehaald. En zaten de terrassen van Kupu-kupu en buurman Marmaris vol. De vreugde was echte van korte duur. De kermis vertrok en de container keerde weer terug. Inclusief klantenwerende stank en maden.

‘De manier waarop de gemeente omgaat met deze hardwerkende ondernemers is onvoorstelbaar’, zegt VVD-gemeenteraadslid Daaf Ledeboer, die vragen gaat stellen. ‘Het lijkt wel, of het college het speciaal op de horeca heeft gemunt. Eerst werden de leges al bijna verdubbeld en nu dit weer. Het hoogseizoen komt eraan, en Deventer op Stelten, maar het terras blijft leeg. Als de ondernemers klagen komt de gemeente meteen, maar het probleem wordt niet opgelost. De VVD wil dat het college eindelijk eens gaat luisteren naar wat in de stad speelt.’

Ervaart u ook stankoverlast door vuilcontainers? Meld het ons!