College pakt hardwerkende ondernemers

Ondernemers betalen wat de VVD betreft al genoeg belasting. Dat ze in Deventer worden geconfronteerd met een stijging van 96% voor een drank- en horecavergunning is voor gemeenteraadslid Lars Wuijster dan ook onbestaanbaar.

Gemeentelijke leges, belasting die ondernemers moeten betalen voor gemeentelijke diensten, moeten in Deventer volkomen kostendekkend worden. Afgesproken is dat dit streven, waar het tot onredelijke verhogingen leidt, stapsgewijs wordt uitgevoerd.

‘Het is onbestaanbaar dat ondernemers nu toch worden geconfronteerd met een stijging ineens van 96%. Bijna een verdubbeling’, stelt Wuijster. ‘En dat voor een groep die al jarenlang knokt om in de crisis het hoofd boven water te houden. Het lijkt erop, dat dit college geen belangstelling heeft voor onze ondernemers, of voor de bijdrage die ze leveren aan economie en werkgelegenheid.’ Hij heeft burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd: ‘Is die niet bevredigend, dan komt er wat de VVD betreft een stevig debat in de raad.’