Laatste kans om windmolens tegen te houden

Voor de verkiezingen heeft de gemeenteraad besloten om door te gaan met plaatsing van de windmolens. Enkele van de fracties die indertijd tegen stemden hebben fors gewonnen, daaronder Gemeentebelang, nu op het pluche.

Over de koers van de PvdA zullen we zwijgen. Hun voormalige leider heeft ons met de windmolens opgezadeld, in de campagne bleken ze ineens toch weer tegen en nu ze een wethouderspost hebben binnengesleept zijn ze plotsklaps weer voor.

Interessanter is de positie van Gemeentebelang, dat zich bij monde van lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Zandstra een fel tegenstander toont van de windmolens. Voor de partij zijn de windmolens een vrije kwestie, die niet is geregeld in het geheime coalitieakkoord. Tellen we één en één bij elkaar op, dan is er dus een meerderheid in de raad die van de windmolens af wil. Ook de inwoners van Deventer staan niet te springen, de verwachte burgerparticipatie blijft ver onder de verwachtingen. Als we ons niet bang laten maken door spookbeelden van schadevergoedingen en vooral het hoofd koel houden, kunnen we wellicht de bouw van de windmolens nog tegenhouden.