Advies politie aan vrouwen over ‘billenknijper’ schokkend

De Stentor berichtte op vrijdag 9 mei dat een ‘billenknijper’ in ruim vier weken tijd tientallen slachtoffers heeft gemaakt. Hij knijpt de vrouwen in hun benen of billen of slaat ze op de billen. De dader is een circa 20-jarige blanke man; hij slaat vaak toe op de fiets, soms te voet. De politie adviseert vrouwen nu om niet alleen over straat te lopen. Schokkend, vindt VVD-fractielid Aida Tursic. De politie zou er voor moeten zorgen dat vrouwen juist wel veilig over straat kunnen,

Een goede vriendin van mij stuitte laatst op een  man die op klaarlichte dag masturbeerde in de Gedempte Gracht, in de nis naast de Keizerstaete. Eenmaal op veilige afstand heeft ze de politie ingelicht, die de man op heterdaad betrapte en heeft ingesloten.

Het geeft een veilig gevoel, als je weet dat je erop kunt vertrouwen dat de politie adequaat handelt. Door de komst van de billenknijper is het niet meer vanzelfsprekend om je als vrouw overdag in de binnenstad volkomen veilig te voelen. Je zou mogen verwachten dat de politie bijvoorbeeld surveillanten in burger inzet en doorgaat tot de dader is gepakt. Vandaag een billenknijper of een openbare masturbeerder, morgen een aanrander? Wij weten het niet en wij willen het ook niet ontdekken.

Niet alleen over straat gaan is echter geen optie.