VVD en PvdA geven ruim baan aan veilige en schone stad

In februari besprak de gemeenteraad het Handhavings Uitvoerings Programma (HUP) 2014. In dit HUP is vastgelegd waar de prioriteiten liggen op het gebied van handhaving. VVD en PvdA zijn niet tevreden over keuzes die het college heeft gemaakt, en vragen om bijstelling.

Raadsleden Lars Wuijster (VVD) en Rob de Geest (PvdA) hebben voor de komende raadsvergadering een motie voorbereid om deze aanpassingen mogelijk te maken. Beide partijen willen het aantal uren voor handhaving op reclame-uitingen en uitstallingen terug brengen, en juist meer capaciteit beschikbaar stellen voor handhaving op het gebied van hondenpoep, zwerfafval en de risico’s rond asbest. Die zou weer op het niveau van 2012 teruggebracht moeten worden. Bij naleving van de regels rond reclame en uitstallingen zou een ondernemersvriendelijke handhaving uitgangspunt moeten zijn, waarbij de gemeente actief in gesprek gaat met betrokkenen.

Om problemen rond het stellen van prioriteiten in de toekomst te voorkomen, willen VVD en PvdA dat het college voortaan eerst met de gemeenteraad in gesprek gaat, alvorens een nieuw Handhavingsuitvoeringsprogramma voor het nieuwe jaar vast te stellen.