Landelijk VVD-commissie op bezoek bij Byk-Cera in Deventer

Afgelopen week was de landelijke partijcommissie Economie van de VVD te gast bij het Deventer bedrijf Byk-Cera. VVD-gemeenteraadslid Lars Wuijster was erbij.

Byk-Cera, gevestigd in Deventer en Denekamp en onderdeel van multinational Altana, ontwikkelt al meer dan dertig jaar hoogwaardige additieven en instrumenten. Het bedrijf is een mooi voorbeeld van technologisch innovatieve industrie in Overijssel.

Directeur Wim de Blok vertelde de aanwezigen over de succesvolle ontwikkeling van Byk-Cera in Nederland en de belangrijke handelsrelatie met Duitsland. Hiernaast wees hij op het belang van de maakindustrie in Nederland en in het bijzonder van duurzame maakindustrie in de Stedendriehoek. Tot slot wees hij op het grote belang van de samenwerking tussen de overheid, scholen en het bedrijfsleven om het leren van techniek weer te promoten.

De bezoekers waren ook vol belangstelling voor het betoog van Marco Swart over de relatie tussen ruimtelijke ontwikkeling en verkeersdoorstroming. Hij legde uit dat er door de historische ligging van Deventer grote kansen liggen om verder te ontwikkelen. Belangrijk daarbij is het om de verkeersdoorstroming op orde te krijgen. Projecten als de Amstellaan en de verbreding van de A1 zijn daarbij cruciaal.

Na een rondleiding door de productie van Byk-Cera bedankte de voorzitter van de commissie, Marcel van der Schaaff, onze gastheer. Hij gaf aan dat er volop inspiratie is opgedaan en dat diverse zaken besproken zullen worden met Kamerleden. Lars Wuijster: ‘Als met al was het een geslaagde middag, waarop Deventer en Den Haag weer een beetje dichter bij elkaar zijn gekomen.’