Oproep: meld mogelijkheden kleine besparingen

De fractie van de VVD roept de inwoners op om kleine besparingen en verspillingen te melden zodat we deze kunnen meenemen als bezuinigingen.

De gemeente Deventer staat aan de vooravond van een nieuwe ronde van bezuinigingen. Deze gaan ook voelbaar worden in onze samenleving. Denk aan de voorgestelde bezuinigingen op onderhoud van de openbare ruimte, op kunst en cultuur, op kinderspeelplaatsen.

Bezuinigen is veranderen en dit biedt ook mogelijkheden om zaken ter discussie te stellen en aan te scherpen  en harder op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

Soms kunnen kleine dingen leiden tot grotere besparingen. Zo heeft de VVD recent aan het college gevraagd wat de kosten zijn van de zogenaamde ‘hanging baskets’ in de binnenstad. Het bleek te gaan om ruim € 40.000.

Wij roepen de inwoners van Deventer op om kleine besparingen en verspillingen te melden, zodat wij er werk van kunnen maken. Denk, naast het voorbeeld van de ‘hanging baskets’, aan spuitende fonteinen in de nacht of aan verlichting die overdag blijft branden. Ook innovatieve ideeën om te besparen zijn van harte welkom. Een bekend spreekwoord zegt immers: vele kleintjes maken een grote!