Herinrichting raadzaal kan veel soberder

De herinrichting van de raadzaal kan volgens VVD-fractievoorzitter Hennie Eltink veel soberder, zeker nu er nieuwe bezuinigen aankomen. Ze roept de gemeenteraad op te kiezen voor een minimale variant, waarin alleen de voornaamste problemen worden aangepakt.

 “Met de nieuwe bezuinigingen vragen we heel wat van inwoners en organisaties”, zegt Eltink, “Voor de VVD is het niet meer dan logisch dat wij als gemeenteraad ook ons steentje bijdragen. Het is dan niet juist om verder te gaan met plannen die ook goedkoper uitgevoerd kunnen worden. We hebben als gemeenteraad een voorbeeldrol, de VVD loopt daar niet voor weg.”

 

Eltink verwijst de drie varianten die voor de herinrichting van de raadzaal werden uitgewerkt naar de prullenbak: “We stellen een nul-variant voor. Die houdt in dat we de raadzaal en de aanpalende koffiekamer laten zoals ze zijn, inclusief de centrale toegang tot de zaal en de boekenkasten. Ook de ronde opstelling van de raad blijft behouden. We zullen we de audiovisuele voorzieningen aanpassen aan de huidige techniek, de noodzakelijke verduurzaming realiseren, en versleten afwerking, stoffering en meubilering vervangen of opknappen. Op die manier is het realistisch dat we minstens vijftig procent kunnen besparen op de totale investering voor de raadzaal.”