Fractie Actueel - 7 oktober 2012

Politiek Café over Duurzaamheid Toekomst Ondernemershuis rooskleurig Ledeboer krijgt voeten van de vloer Parkeernota voor inspraak

Politiek Café over Duurzaamheid
Op maandag 8 oktober wordt onder de naam Deventer Coupe weer een politiek café georganiseerd, waaraan door de fractie wordt deelgenomen.
Het thema van deze avond is duurzaamheid in Deventer. Namens de VVD zal raadslid Carmen Hunger in discussie gaan met onder andere wethouder Jos Pierey over spraakmakende dossiers als het windmolenpark en het zonnepark. De avond begint om 20.00 uur in de stadsfoyer van de Deventer Schouwburg. De toegang is gratis, dus komt allen!


Toekomst Ondernemershuis rooskleurig
Ondernemershuis Deventer biedt (toekomstige) ondernemers in onze Gemeente ondersteuning in het opstarten van hun eigen zaak. De aanpak is erg succesvol gebleken, maar de toekomst van het Ondernemershuis bleek opmerkelijk genoeg verre van zeker. Gelukkig lijkt de voortzetting van dit initiatief nu geborgd door het op een efficiënte manier samenvoegen van functies en budgetten. De VVD fractie is zeer tevreden dat de perspectieven er voor het Ondernemershuis – en daarmee voor vele startende ondernemers in Deventer – weer zonnig voorstaan.


Ledeboer krijgt voeten van de vloer
Op donderdag 20 september nam VVD raadslid Daaf Ledeboer aan een politiek debat in Swingcafé De Elegast. Ledeboer kruiste de degens met Vincent Stijns (PvdA) over duiding van de landelijke verkiezingen en de betekenis van de uitkomst voor onze gemeente. Niet alleen kreeg Ledeboer de handen van het publiek veelvuldig op elkaar, ook de energieke playlist die de VVD fractie samenstelde, mocht rekenen op veel bijval.


Parkeernota voor inspraak
De afgelopen maanden heeft de VVD fractie fors ingezet op de nieuwe parkeernota. Mede dankzij de input tijdens de thema-bijeenkomst voor leden in juli sluiten veel punten in de nota aan op onze wensen en eisen. De inspraaktermijn is afgelopen week gestart. Naar aanleiding daarvan wordt de nieuwe parkeernota later dit najaar behandeld in de Raad.