Haast maken met oplossen parkeerproblemen

De Noordenberggarage is voor enkele weken buiten bedrijf gesteld vanwege onderzoek naar de constructie. Dit betekent dat omwonenden en bezoekers tijdelijk op zoek moeten naar een andere parkeergelegenheid.

Daarnaast wordt het Lamme van Dieseplein heringericht en is het binnenkort niet meer mogelijk om daar te parkeren. Pas dit najaar bespreekt het college de parkeerbalans met de raad. Hierin wordt voor de komende jaren alle behoefte aan parkeerplaatsen en benodigde parkeercapaciteit op een rij gezet. Ook worden dan ontwikkelingen meegenomen als het nieuwe Cultuurcluster, Wonen boven Winkels en het over drie jaar autovrij maken van het Grote Kerkhof.

Dat duurt te lang. De VVD vindt dat nu al moet worden gehandeld door het college. Vergunninghouders die nu niet in de Noordenberggarage kunnen parkeren, moeten een goed alternatief krijgen. Bijvoorbeeld door tijdelijk in de directe nabijheid parkeren toe te staan.

De VVD heeft een aantal vragen:

  1. Is het college bereid de vergunninghouders van de Noordenberggarage de hele periode van sluiting tegemoet te komen, en zo ja op welke wijze?
  2. Welke alternatieve parkeergelegenheid wordt geboden aan bezoekers van de winkels, horeca en andere voorzieningen in de binnenstad en wordt dit duidelijk aangegeven?
  3. Is het college het met de VVD eens dat in het traject naar de parkeerbalans vroegtijdig de diverse betrokken organisaties in de stad moeten worden uitgenodigd om mee te denken?
  4. Kan de discussie over de parkeerbalans worden versneld door al voor de zomer de hoofdlijnen van de parkeerbalans te bespreken in de raad, bijvoorbeeld in combinatie met de geplande discussie over parkeertarieven?