Moties naar aanleiding plannen Stadhuiskwartier

Dinsdagavond 6 maart organiseerde de fractie een bijeenkomst voor de leden om van gedachten te kunnen wisselen over de plannen voor het Stadhuiskwartier.

In de Oude Raadzaal van het Stadhuis werd met een dertigtal leden uitvoerig gesproken over de plannen. Fractievoorzitter Tjapko Poppens: ‘Ik kijk terug op een geslaagde avond. Goed om te zien hoe zeer dit onderwerp leeft onder onze leden en prettig om op deze manier elkaars gedachtes en gevoelens te delen. Alhoewel bij sommige leden de twijfel blijft, denk ik dat wij als fractie goed onderbouwd hebben hoe wij tot ons positieve standpunt zijn gekomen.’

Afgelopen woensdag debatteerde de Raad voor het eerst politiek-inhoudelijk over het definitief ontwerp voor het Stadhuiskwartier. Fractievoorzitter Tjapko Poppens voerde namens de VVD het woord. De VVD staat positief tegenover de plannen, maar heeft lang geworsteld met de financiële haalbaarheid. Nu alle beschikbare informatie kritisch is beoordeeld, heeft de fractie vertrouwen dat de plannen ook financieel in te passen zijn. Poppens kondigde daarnaast moties aan om de raad tijdens de uitvoering vaker te informeren, voor de vrijvallende panden in de Assenstraat en Polstraat op zoek te gaan naar hoogwaardige invullingen, en voor een prominente plek van de Deventer adelaar in het nieuwe stadskantoor.