Stop de verkwisting! #De Viking

Het nieuwbouwproject De Viking loopt financieel en organisatorisch compleet uit de hand. Een alternatief plan van de VVD werd door de andere partijen naar de prullenbak verwezen. Zij willen liever niet dat u zich met het debacle bemoeit, maar de komende jaren wel de portemonnee blijft trekken. Wij denken daar anders over. Stop de verkwisting #DeViking.

Al voordat de bouw goed en wel was begonnen bleek het budget overschreden, daarna ging nog veel meer mis. Zoveel zelfs, dat de gemeenteraad een onderzoek uitvoerde. De resultaten mogen we overigens pas na de verkiezingen weten. Inmiddels is een buurman naar de rechter gestapt, met alle gevolgen van dien..

De VVD weet dat de situatie lastig is. Stoppen is geen optie, want veel te duur. Doorgaan op de ingeslagen weg wordt een catastrofe. Vandaar dat wij een alternatief plan hebben laten maken en doorrekenen. Als we in plaats van Bouwkunde het Burgerweeshuis in De Viking laten trekken slaan we twee vliegen in één klap. Het project wordt rendabel en het Burger heeft eindelijk een volwaardig, toekomstbestendig onderkomen.

Sommige partijen roepen nu populistisch dat we gewoon moeten stoppen, maar dat betekent een miljoenenverlies en een gat in de historische binnenstad. Andere partijen vinden dat u uw mond moet houden, omdat u het niet snapt. Wij zeggen: laat uw stem woensdag horen. Stop de verkwisting! Stem VVD.